De vergoeding van (dure) geneesmiddelen; Er is veel om te doen in de politiek en media. Welke strategieën zijn er, hoe werkt het systeem in Nederland en wie is wie in deze complexe omgeving? Onze trainer schept overzicht en duidelijkheid in de materie en geeft je een gedegen basis om je werk binnen de farmaceutische industrie goed te kunnen doen.

Onderwerpen die worden behandeld in deze training:

  • Systemen aanspraak en financiering GVS en specialistische geneesmiddelen
  • Vergoedingsprocedures en vergoedingsstrategieën
  • Betrokken instanties
  • Onderhandeling en overleg
  • Krachtenveld analyse

Deze training is ook inhouse en op maat te verzorgen waarbij problematiek rondom de vergoeding van de geneesmiddelen in portfolio en/of in de pijplijn worden meegenomen. Daarnaast kan de training uitgebreid worden met gespreksvaardigheden waarin middels rollenspelen geoefend wordt om onderwerpen zoals het preferentiebeleid niet uit de weg te gaan in een gesprek met de arts.

Na het volgen van de training heb je als deelnemer overzicht en duidelijkheid in het Nederlandse systeem rondom de vergoeding van geneesmiddelen. Je hebt kennis van de mogelijke vergoedingsstrategieën en je weet welke personen en instanties hierbij belangrijk zijn.

Facts

Doelgroep:Medewerkers farmaceutische industrie die te maken hebben met de complexiteit rondom de vergoeding van geneesmiddelen. Deze training is geschikt voor zowel Sales medewerkers, medewerkers Medical Affairs en starters in een market access functie
Duur:1 dagdeel
Vorm:Klassikale training
Tijd:Aanvang 14:00 uur en einde omstreeks 18:00 uur
Locatie:Smelt Career Center

Amalialaan 126 B

Baarn

035-5430021
Lunch / diner:n.v.t.
Competenties:
Kosten:€ 445,-

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met drs. Ulrich Oron, apotheker en partner C3 adviseurs

  • Nog geen data bekend

Houd mij op de hoogte