Interim Academy

Home/Interim Academy

Interim Academy

Er is veel werk voor interimmers maar ook steeds meer concurrentie. Om je te onderscheiden in deze groeiende markt is persoonlijke ontwikkeling essentieel zodat jij, naast je vakinhoudelijke kennis, ook steeds over de juiste vaardigheden en competenties beschikt om:

  • Nieuwe opdrachten te verwerven
  • Up to date te zijn over belangrijke wet- en regelgeving
  • Van toegevoegde waarde te zijn én te blijven voor je opdrachtgevers

Speciaal voor interimmers binnen de farmaceutische industrie heeft Smelt de Interim Academy opgericht en biedt een compleet trainingsprogramma waarmee jij je als zzp-er kunt onderscheiden en je marktwaarde kunt vergroten.

Wat kun je van de trainingen verwachten?

  • Kennis en vaardigheden op het gebied van changemanagement en Lean Six Sigma
  • Versterken van leiderschapscompetenties
  • Actuele kennis van relevante wet-en regelgeving
  • Professionalisering van projectvoorstellen en contracten
  • Vergroten van je netwerk

Voor wie is de Interim Academy bedoeld?

Startende of ervaren ZZP-ers met (ruime) ervaring in de farmaceutische of device-industrie zijn van harte welkom. De trainingen zijn functie-oververschrijdend, dus interessant voor zowel medical als sales-marketing gerichte ZZP-ers

Aanbod

De Interim Academy biedt een combinatie van netwerkbijeenkomsten, update sessies en een curriculum “exellence in interim management” op 2 niveaus. 

Schema trainingsprogamma’s

 

Hieronder tref je een overzicht van alle trainingen binnen de Interim Academy in chronologische volgorde

 

Courses

Netwerkbijeenkomst Starten als ZZP’r

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt om als ZZP-er aan de slag te gaan, maar wat nu?
Wat moet je allemaal regelen en hoe kom je aan opdrachten?
Leer van ervaren ZZP-ers en kom naar deze netwerk informatiebijeenkomst

Na afloop is er de mogelijkheid om te speed daten met mentoren (ervaren ZZP-ers).

Implementatie multi-channel communicatie

Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van multichannel communicatie om met hun klanten te communiceren. Een goede reden om daar meer over te leren, zodat jij je opdrachtgever kunt helpen multichannel communicatie op een effectieve manier in te zetten, of mee te kunnen draaien in een bedrijf waar multichannelcommunicatie al is geimplementeerd
Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management – Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Business Intelligence

De salesdata; een belangrijke KPI in de farmaceutische en medical devices industrie. Welke datacombinaties zijn mogelijk en hoe interpreteer je deze op een goede manier zodat de juiste conclusies getrokken kunnen worden. In deze training leer je er alles over.

Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management – Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Businesscase en P&L

Het herkennen van kansen en dit vertalen in een concreet plan. Als interimmer wordt je vaak ingeschakeld een dergelijk project uit te gaan voeren. Hoe vertaal je deze kans in een doorgerekende business case en hoe overtuig je uiteindelijk het team daadwerkelijk met het project aan de gang te gaan? Na deze training kom je beslagen ten ijs en weet je goede business cases uit te werken.

Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim managment – Expert, maar kan ook goed afzonderlijk gevolgd worden.

Management vanuit interim positie

Tijdelijk een salesteam, een afdeling of een project managen?; als ervaren interimmer wordt het je vaak gevraagd. Jouw positie als buitenstaander vraagt om andere managementvaardigheden. Leer om te gaan met bepaalde bedrijfspolitiek en leer hoe je teamleden voor je kunt winnen om samen de doelstellingen te bereiken. Met deze training sta je steviger in je schoenen en ontwikkel je het natuurlijk charisma dat je nodig hebt.

Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim managment – Expert, maar kan ook goed afzonderlijk gevolgd worden.

Netwerkbijeenkomst Finance voor ZZP’ers

Zodra je start als ZZP-er komt daar de nodige administratie bij kijken zoals boekhouding, BTW afdracht, belastingaangifte etc. Dit is voor de meeste ZZP-ersl niet je core business waardoor het veelal als last ervaren wordt. De Interim Academy helpt je op weg en ondersteunt je in deze wirwar van regel-en wetgeving. Misschien ga je het zelfs leuk vinden.

De training sluit af met een netwerk borrel

Lean Six Sigma

” In 85% van de gevallen waarbij een organisatie faalt om aan de eisen van de klant te voldoen ligt de oorzaak bij falende processen, niet bij de medewerker” Verander het proces in plaats van de medewerker de schuld te geven als er iets fout gaat. Dit is de gedachte achter lean six sigma. Door inzicht te creëren in het gehele proces en de tools te gebruiken om de processen te verbeteren wordt uiteindelijk de klantwaarde (en daarmee het bestaansrecht van de organisatie) verhoogd. Wil je ook de yellow belt? Kom dan naar deze interactieve training.

Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim managment – Expert maar kan ook goed afzonderlijk gevolgd worden.

Acquisitie van een opdracht

Je hebt een lead, maar hoe zet je die nu om in een opdracht? Het begint met het intakegesprek waarin de opdrachtgever al een mening vormt over jouw professionaliteit. Dan volgt er een voorstel van jouw kant. Hoe pak je dit goed aan? Leer hoe je een professionele start maakt

Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management – Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Persoonlijke effectiviteit en Leiderschap

Wat zijn jouw drijfveren en talenten?

Met het inzicht uit deze training weet jij waar jouw toegevoegde waarde ligt voor je opdrachtgevers en toon je het leiderschap op je eigen kwaliteiten.

Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management – Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Change management

Voor het begeleiden van veranderprocessen in een organisatie wordt veelal gebruik gemaakt van een Interim manager. Verandering gaat helaas vaak gepaard met veel weerstand. Om dit gehele proces in goede banen te leiden en iedereen tevreden te stellen vraagt veel van de interim manager. Ontwikkel jezelf hierin, zet de eerste stap en kom naar deze training.

Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management – Expert, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Netwerkbijeenkomst Riskmanagement voor ZZP’rs

Mag een ZZP-er een foutje maken?

Wat als je een fout maakt, en de opdrachtgever stelt jou aansprakelijk voor de gevolgen? Welke risico’s loop je als ZZP-er, en hoe kun je deze managen? Aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktische tips leer je hoe je disclaimers, algemene voorwaarden en verzekeringen in kunt zetten om problemen te voorkomen.