Masterclasses

Home/Masterclasses

Masterclasses

De zorg en daarmee de farmaceutische industrie is volop in beweging. Wat vandaag regel is, kan morgen alweer achterhaald zijn. Van u, werkzaam in deze interessante en belangrijke branche, wordt veel gevraagd.

Kennis en informatie over ontwikkelingen en wijzigingen in beleid zowel vanuit de overheid als bijvoorbeeld het ziekenhuis worden van alle kanten op u afgestuurd, maar wat betekent het voor uw dagelijks werk, wat gaat u merken en hoe past u uw werk hier op aan?

In de masterclasses van de Smelt Academy wordt één actueel onderwerp van begin tot het einde uitgediept en onderscheiden wij ons in de vertaling naar uw dagelijkse praktijk. Daarnaast is er genoeg ruimte voor discussies met experts en vakgenoten.

 

 

Courses

Masterclass: Value Based Healthcare

Leer van de professional hoe Value Based Healthare toe te passen in de praktijk. Van strategie tot implementatie.

Masterclass: financiering zorg

De gezondheidszorg en haar deelmarkten staan geen dag stil. Politieke ontwikkelingen, maatschappelijke opinie en steeds strengere eisen door toezichthouders maken deze markt dynamisch en uitdagend. Dit alles vraagt om ondernemerschap, creativiteit en aanpassingsvermogen. Met deze blended training verschaft u inzicht in deze complexe materie en kunt u de opgedane kennis toepassen in de context van uw dagelijkse werk.

Masterclass: Update CGR

Leer van een expert!
Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk bespreekt mr. Gertie Lintjens, werkzaam bij CMS Derks Star Busmann, de wijzigingen in 2018 binnen de CGR-regels.

Masterclass: Contractering met ziekenhuizen

De betaalbaarheid en toegankelijkheid van dure geneesmiddelen staat nog steeds onder druk. Omdat dit een gezamenlijk probleem is, besteden ziekenhuizen en zorgverzekeraars hier meer aandacht aan in hun contractonderhandelingen. Gedegen kennis over het contractproces binnen het ziekenhuis is dan ook van belang in gesprek met zowel de specialist als overige stakeholders. In deze masterclass geven wij een goed overzicht van de meest recente ontwikkelingen hierin.

Masterclass: Tenderproces ziekenhuizen

Ziekenhuizen bundelen hun inkoopkracht en kopen steeds vaker gezamenlijk dure geneesmiddelen in. Hoe werkt het tenderproces en wat zijn de juridische aspecten. mr Petra van Heemskerk vertelt je er alles over in deze masterclass.

Masterclass: Prinsjesdag en Miljoenennota

Direct na Prinsjesdag neemt spreker Michiel Verkoulen je mee door de belangrijkste zaken binnen de miljoenennota. Zo ben je in één middag weer volledig op de hoogte van alle beleidsplannen binnen de gezondheidszorg.

Masterclass: Gunstbetoon Medical Devices

Op 1 januari 2018 treden de nieuwe beleidsregels gunstbetoon medische hulpmiddelen in werking waarmee er een algemeen verbod op gunstbetoon komt. Hoe hiermee om te gaan in de praktijk leert u van Expert mr. Gertie Lintjens. Met haar ervaring in de farmaceutische industrie waar dit verbod al jaren van kracht is brengt zij helderheid in de wirwar van regels en laat zien wat er allemaal nog mogelijk is.