Medical

Home/Medical

Medical

De medische afdeling is een veelzijdige afdeling die een prominente plaats inneemt binnen het farmaceutische bedrijf.  Door onze jarenlange ervaring en onze nauwe samenwerking met deze fascinerende bedrijfstak weten wij wat een medical affairs medewerker nodig heeft,  nu en in de toekomst.

Wat kun je van een training bij de Smelt Academy verwachten

  • Het opdoen van kennis welke direct toegepast kan worden in je dagelijkse werk
  • Het ontwikkelen van een visie door het delen van ervaringen met andere farmaceuten en stakeholders (door sprekers en medecursisten)
  • Slagvaardiger je werk uit kunnen voeren.
  • Toegang tot netwerk (hoogleraren, consultancy partijen, experts in bepaalde vakgebieden)
cma

 

Smelt Academy biedt een combinatie van online modules, traineeprogramma’s, een curriculum en losse trainingen.

Trainee programma medische afdeling

Bij aanvang van een nieuwe functie is een goed inwerk-en ontwikkelprogramma van groot belang. Het trainee programma van de Smelt Academy helpt de medewerker met kennis over alle facetten van de farmaceutische industrie, en ontwikkelt de competenties die nodig zijn om zijn/haar functie uit te oefenen. Het programma is opgebouwd in 3 Fases waarbij medewerkers met werkervaring in de tweede of derde fase kunnen instromen:

  1. Fundamentals
  2. Projectmanagement, the next level
  3. Leiderschap nemen en tonen

Naast het trainee programma is een aanvullend verdiepingsprogramma voor Regulatory Affairs, Drug Safety en Medical Information in ontwikkeling.

Meer info

 

Curriculum Medical Affairs 2.0

Een leergang voor medewerkers medical affairs waarbij de focus ligt op beter worden in je werk door de kennis van experts en het cross-functioneel samenwerken. Daarnaast biedt het CMA een platform om deskundigen en vakgenoten te leren kennen en contacten uit te bouwen.

Het Curriculum Medical Affairs is een unieke co-creatie van verschillende farmaceutische bedrijven uitgevoerd door de Smelt Academy. Het CMA 2.0 gaat eind 2017 van start

Meer info

 

Hieronder vindt je een overzicht van alle trainingen die voor de medewerker medical affairs geschikt zijn.

Courses

Masterclass: Value Based Healthcare

Leer van de professional hoe Value Based Healthare toe te passen in de praktijk. Van strategie tot implementatie.

Masterclass: financiering zorg

De gezondheidszorg en haar deelmarkten staan geen dag stil. Politieke ontwikkelingen, maatschappelijke opinie en steeds strengere eisen door toezichthouders maken deze markt dynamisch en uitdagend. Dit alles vraagt om ondernemerschap, creativiteit en aanpassingsvermogen. Met deze blended training verschaft u inzicht in deze complexe materie en kunt u de opgedane kennis toepassen in de context van uw dagelijkse werk.

Curriculum Medical Affairs

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo en ontwikkelingen zoals Value Based HealthCare vragen, nog meer dan voorheen, om een goede samenwerking met de markt. Met dit curriculum ben jij hier klaar voor.

Training Vergoeding Geneesmiddelen

De vergoeding van (dure) geneesmiddelen; Er is veel om te doen in de politiek en media. Welke strategieën zijn er, hoe werkt het systeem in Nederland en wie is wie in deze complexe omgeving?. Onze trainer schept overzicht en duidelijkheid in de materie en geeft je een gedegen basis om je werk binnen de farmaceutische industrie goed te kunnen doen.

Masterclass: Update CGR

Leer van een expert!
Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk bespreekt mr. Gertie Lintjens, werkzaam bij CMS Derks Star Busmann, de wijzigingen in 2018 binnen de CGR-regels.

Trainee Programma Medical: Fundamentals

Ben jij een starter op de medische afdeling dan komt er behoorlijk veel op je af. Met deze volledige opleiding van de Smelt Academy wordt je in 10 modules klaar gestoomd voor deze enerverende branche.

Training Patient Support Programs

Een patient support program is bij uitstek een multidisciplenair project. Veel interne stakeholders dienen te worden geraadpleegd, het project moet voldoen aan alle wettelijke eisen en welke rol heeft de medische afdeling. Tijdens deze masterclass benaderen wij vanuit de stakeholders marketing, medical en legal de succesvolle implementatie van een patient support program.

Training Medische Statistiek

Als medewerker op de medische afdeling draait je werk veelal om geneesmiddelenonderzoek. Daarbij zijn vaardigheden om dit onderzoek kritisch te beoordelen naar de effectiviteit van de therapeutische interventies van essentieel belang. Kun je hierin wat scholing gebruiken? Dan geeft dit trainingsprogramma, ontwikkeld in samenwerking met prof.dr. Jan Tijssen de juiste bagage om je functie goed uit te voeren.

Ben je werkzaam op een andere afdeling binnen de farma en heb je ook behoefte om juist hierin geschoold te worden? Je bent van harte welkom.

Trainee programma Medical – Projectmanagement

Organisaties willen steeds meer concrete resultaten in een beperkte tijd en is de markt continue aan verandering onderhevig. Dit zorgt ervoor dat de oude manier van werken niet meer voldoet. Projectmanagement en projectmatig werken is dan vaak de beste manier om resultaten te bereiken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je in de dagelijkse hectiek van je werk van elk project ook echt een succes maakt. In de 2e fase van het trainee programma medical gaan we hier uitgebreid op in.

Masterclass: Contractering met ziekenhuizen

De betaalbaarheid en toegankelijkheid van dure geneesmiddelen staat nog steeds onder druk. Omdat dit een gezamenlijk probleem is, besteden ziekenhuizen en zorgverzekeraars hier meer aandacht aan in hun contractonderhandelingen. Gedegen kennis over het contractproces binnen het ziekenhuis is dan ook van belang in gesprek met zowel de specialist als overige stakeholders. In deze masterclass geven wij een goed overzicht van de meest recente ontwikkelingen hierin.

Masterclass: Prinsjesdag en Miljoenennota

Direct na Prinsjesdag neemt spreker Michiel Verkoulen je mee door de belangrijkste zaken binnen de miljoenennota. Zo ben je in één middag weer volledig op de hoogte van alle beleidsplannen binnen de gezondheidszorg.

Good Clinical Practice

De basistraining voor elke CRA. Een compleet trainingsprogamma om medewerkers op te leiden in het begeleiden van klinisch onderzoek. De eerste stap hierbij is het behalen van het GCP-certificaat.

Training: Update GCP

Als je werkzaam bent binnen het klinisch onderzoek is werken volgens de GCP richtlijnen van het hoogste belang. Het is goed om jaarlijks jezelf hierin bij te spijkeren. Waar doen we het allemaal voor; wat zijn de belangrijkste zaken en wat is er veranderd? In deze update krijg je in één middag een refreshment van je kennis.

Online module: Regelgeving en financiering van de zorg

Prijzen en vergoedingen van geneesmiddelen, er staat elke dag wel iets over in de krant. Houd jij het allemaal nog bij? De gezondheidszorg en haar deelmarkten zijn aan grote veranderingen onderhevig. De discussie over marktwerking is in volle gang, toezichthouders stellen strengere eisen en andere financieringsmogelijkheden nemen toe. Zorg dat je op de hoogte blijft en volg deze online module; waar en wanneer je maar wilt.

Online module: CGR en interpretatie van de regelgeving

Publieksreclame maken voor een receptgeneesmiddel mag niet, dat weet wel bijna iedereen. Maar een arts meenemen naar een congres of een onderzoek sponsoren in een ziekenhuis?
Hoe staat het daar eigenlijk mee? Wetgeving en de informatieverschaffing rondom geneesmiddelen, als medewerker van de geneesmiddelen industrie heb je er dagelijks mee te maken. Wat mag wel en wat mag niet. Na deze uitgebreide online training met casuïstiek uit de praktijk ontwikkel je een ethisch kader zodat je ethische beslissingen kunt nemen.

Online module: Het Nederlandse zorgstelsel en relevante wet-en regelgeving

Regels en wetgeving, medewerkers binnen de farmaceutische industrie hebben er dagelijks mee te maken. Wie bepaalt wat een arts mag voorschrijven en wat is toegestaan in dagelijks contact met de doelgroep? In deze training komt de steeds veranderende regelgeving aan bod.