Onboarding

Home/Onboarding
Smelt Academy the best onboarding in Life Sciences & Health

TEKST

Onboarding in Life Sciences & Health

Het onboarding programma van Smelt Academy voorziet in het trainen van essentiële basiskennis voor de Life Sciences & Health industrie. Het programma is modulair opgebouwd, is op maat samen te stellen en on demand beschikbaar.

We zijn het stadium waarin we een toegangspas, laptop met inloggegevens en een presentje overhandigen op de eerste werkdag al lang gepasseerd. Tegenwoordig willen we dat nieuwe werknemers op een passende manier verwelkomd en opgeleid worden zodat ze zo snel en goed mogelijk up en running zijn. Het doel van onboarding is dan ook om nieuwe werknemers in korte tijd insider te laten worden binnen de organisatie. Het resultaat: Ze zijn sneller productief, ze zijn meer betrokken, en ze blijven langer behouden voor de organisatie. Goede onboarding is een hele klus waar veel mensen binnen de organisatie bij betrokken zijn. Smelt Academy kan u hierbij helpen door het huidige proces in kaart te brengen met onze onboarding scan en het onboarding proces zo goed mogelijk in te richten.

Download onepager
Neem contact op

TEKST

Het programma in vogelvlucht

Het onboarding programma van de Smelt Academy biedt u de mogelijkheid om een nieuwe medewerker, die niet eerder in de farmaceutische of commerciële gezondheidszorg gewerkt heeft, of die terugkeert in de branche de juiste start te geven. De kracht van het onboarding programma van Smelt Academy is dat de cursist wordt opgeleid in alle niet bedrijfsspecifieke aspecten van het werken in een farmaceutisch of commercieel gezondheidszorg bedrijf. De betrokken HR medewerkers binnen uw organisatie kunnen zich dan richten op de specifieke onboarding van de nieuwe collega binnen de organisatie.

Het programma focust op een brede basiskennis van de Nederlandse gezondheidszorg en het begrip van medisch inhoudelijke, wettelijke en economische aspecten. De kennis zal bijdragen aan het zelfvertrouwen van de nieuwe medewerker in zijn of haar werkzaamheden en gesprekken met interne en externe stakeholders zoals healthcare professionals.

Smelt Academy online module Algemene Medische Kennis (AMK)

separator

Ontdek de module

separator

separator

Smelt Academy online module Algemene Farmaceutische Kennis (AFK)

separator

Ontdek de module

separator

separator

Smelt Academy online module Organisatie & Regelgeving van het Nederlandse zorgstelsel

separator

Ontdek de module

separator

separator

Smelt Academy online module Advanced Therapy Medicinal products

separator

Ontdek de module

separator

separator

Smelt Academy onboarding Financiering van de Nederlandse zorg

separator

Ontdek de module
Smelt Academy online module Vergoeding van een geneesmiddel

separator

Ontdek de module
Smelt Academy online module Stakeholders uitgelicht: Het ziekenhuis

separator

Ontdek de module
Smelt Academy online module Stakeholders uitgelicht: De apotheker

separator

Ontdek de module
Smelt Academy online module Lezen wetenschappelijke publicaties

separator

Ontdek de module

separator

Een onboarding programma op maat

Heeft u interesse in een onboarding programma van Smelt Academy, maar wilt u bovenstaand programma uitbreiden of aanpassen aan uw situatie? Dat is mogelijk met een onboarding programma op maat. Onze onboarding specialist zal met u een intakegesprek inplannen waarin uw wensen en behoeftes besproken worden. Aan de hand van het intakegesprek stellen wij een offerte op met daarin het programma en de timeline. De offerte zullen wij in een vervolggesprek met u bespreken.

separator

Vraag intake aan

separator

Pre-boarding: de start voor de start

Het is gelukt! Het contract is getekend en de nieuwe werknemer is aangenomen. Maar dan stopt vaak de communicatie, een gemiste kans als je het ons vraagt. Benut de tijd die je hebt voordat ze starten door ze voor te bereiden op wat ze de eerste weken kunnen verwachten.

Voorkom dat werknemers vroegtijdig stoppen

Een van de belangrijkste aspecten van onboarden is ervoor zorgen dat nieuwe werknemers hun werkzaamheden goed begrijpen. Onderzoek wijst uit dat werknemers die een verbeterd onboarding proces hadden doorlopen gemiddeld twee maanden sneller zelfstandig werken. Daarbij komt dat je de onzekerheid of nieuwe werknemers de juiste beslissing hebben genomen zo snel mogelijk wil wegnemen. Want spijt is de basis van een vroegtijdig vertrek.

Hoe zorg je er dus voor dat je een succesvol onboarding proces opzet? Wij hanteren een vijf-stappen plan waarmee je vroegtijdig vertrek voorkomt en je nieuwe medewerkers sneller succesvol en zelfstandig kunnen werken.

separator

Testimonials

“Ik heb diverse modules gevolgd bij Smelt Academy. Zonder enige farmaceutische achtergrond heb ik de stof snel en goed mijzelf eigen kunnen maken. Dit komt doordat de complexe stof haarfijn wordt uitgelegd in de online modules in combinatie met de mondelinge toelichting van de Trainer, mij succesvol afgaat in het opnemen van nieuwe informatie. Na het succesvol doorlopen van deze modules voel ik mij een gesprekspartner op niveau wanneer het gaat om zorg gerelateerde vraagstukken, dan wel inhoudelijke materie. Ik zou een ieder aanraden gebruik te maken van alle mogelijkheden die Smelt Academy aanbiedt om je tot een zorgprofessional te ontwikkelen.”

I. Zibari, ALK Abello