All About Patient Access

Home/All About Patient Access
Smelt Academy All about access

All about Access

Hoe vergroot je de kans op succes? Door niets aan het toeval over te laten en elk stap van access tot in de finesse te begrijpen en in samenwerking met je collega’s toe te passen. Dit gloednieuwe curriculum Market Access (from EMA to prescription) biedt kennis en inzicht in alle niveaus van toegang van geneesmiddelen in Nederland. Wat is de impact van samenvatting van de Productenkenmerken (SmPC) en waarom is het zo belangrijk dat de beroepsgroep zit te wachten op jouw product.

Registratie is geen garantie voor resultaat. Inkoopbeleid, vergoedingsaanvragen en de rol van de beroeps- en patiëntenvereniging zijn minstens zo belangrijk.

Market access betekent dat op alle niveaus deuren geopend moeten worden. In dit curriculum leer je waar deze deuren zich bevinden en wie de sleutels in handen heeft.

Opzet van het curriculum

Het curriculum bestaat uit zes modules die zijn opgebouwd uit een (online) bijeenkomst en opdrachten ter voorbereiding. Denk hierbij aan kennisoverdracht in de vorm van e-learnings, literatuur of informatieve video’s, en aan toepassing van kennis in de vorm van concrete opdrachten zoals een korte casus, het voorbereiden van een stelling of het onderzoeken van een marktvraagstuk.

Tijdens de tweewekelijkse plenaire bijeenkomsten in het Smelt trainingslab zullen experts en docenten uit het werkveld de connectie tussen theorie en de praktijk overbrengen. Daarnaast werk je tijdens het curriculum aan een persoonlijke casus, waarbij je met een concrete vraag binnen jouw organisatie aan de slag gaat. De casus zal als rode draad door de verschillende modules lopen om een afspiegeling te geven van de praktijk. Het resultaat van de casus zal direct toepasbaar zijn voor de organisatie.

TEKST

Vraag offerte aan

TEKST

Het curriculum in vogelvlucht

Het programma duurt een half jaar en bestaat uit tweewekelijkse plenaire bijeenkomsten, afgewisseld met voorbereidende opdrachten en werken aan de persoonlijke casus. De studiebelasting is 2 tot 3 uur per week.

Persoonlijke casus

Voorafgaand aan het curriculum voer je een intakegesprek met de cursus coördinator waarin jouw persoonlijke leerdoelen en de vraagstelling voor jouw casus worden besproken. Het kan zijn dat je gaat werken aan een concreet probleem binnen jouw organisatie, maar het kan ook dat je kiest voor een meer algemene onderzoeksvraag. Betrek jouw organisatie bij het uitwerken van de casus, bijvoorbeeld door een mentor binnen jouw bedrijf te kiezen met wie je kunt sparren.

Het eindproduct van de casus wordt in vertrouwelijke setting gepresenteerd aan jouw werkgever en de onafhankelijke cursus coördinator. Daarnaast zal in de laatste module door alle deelnemers een elevator pitch worden gegeven over de casus, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met vertrouwelijkheid.

Voor wie is dit curriculum?

Het curriculum is breed opgezet en is bedoelt voor medewerkers die werkzaam zijn in een farmaceutisch bedrijf en een bredere kijk willen hebben op de verschillende niveaus van market access van een geneesmiddel in Nederland.

  • Je bent nu of in de toekomst werkzaam in een farmaceutisch bedrijf.
  • Customer facing
  • Behoefte aan een breder begrip over de toegang van geneesmiddelen
  • Professionals die betrokken zijn bij een product launch

Praktische informatie

Startdatum: 30 september 2022

Werkvorm: Zowel online als plenaire klassikale bijeenkomsten

Heeft u interesse in het volgen van het curriculum? Vraag hier uw offerte aan.

Wilt u meer informatie over het curriculum ontvangen zodat u op de hoogte gehouden wordt van de laatste ontwikkelingen rondom het curriculum of wilt u zich inschrijven? Stuur dan een email naar training@smelt.nl of WhatsApp naar +31 6 21108845

Ons team staat voor u klaar

Smelt Academy Judith Palinckx

Judith Palinckx

Programma maker

Smelt Academy Sandra Hegge

Sandra Hegge

Programma maker

TEKST

Contact Smelt Academy