Vaccins curriculum

Home/Vaccins curriculum
Smelt Academy Curriculum vaccins

Naar verwachting zullen de komende jaren nieuwe vaccins geïntroduceerd worden voor verschillende indicaties. Om medewerkers te helpen beslagen ten ijs te komen ontwikkelt de Smelt Academy een curriculum over vaccins. In het voorjaar wordt gestart met een serie masterclasses over onder andere nieuwe werkingsmechanismen van vaccins, de ontwikkeling van vaccins en studie opzet en meer. Wilt u één of meer masterclasses volgen? Meld u dan snel aan want er is beperkt plaats.

Inschrijven
Blijf op de hoogte
Smelt Academy_Marcel Hoefnagel_Curriculum vaccins

Registratie en registratie criteria voor vaccins

Hoe gaat de registratie van vaccins in zijn werk. Welke rol speelt de EMA, het CBG en de gezondheidsraad bij de goedkeuring en de uiteindelijke keuze van vaccins?  Welke afwegingen worden daarbij gemaakt, en waarin verschillen die van reguliere geneesmiddelen? In deze masterclass duiken we in de wereld van de registratie, en leren we aan welke criteria vaccins moeten voldoen.

Datum en tijd    19 januari 2022 | 15.30 – 18.30*
Prijs                       € 195,- per deelnemer**
Spreker                Dr. Marcel Hoefnagel

Aanmelden
Blijf op de hoogte

Vaccins en preventie, hoe wordt het effect gemeten

Hoe wordt de effectiviteit van vaccins in de praktijk gemeten? Welke Indicatoren bepalen of de ziekte onder controle is, en hoe worden deze gemeten?

Datum en tijd      Informatie over de datum en tijd volgt op een later moment
Prijs                        € 195,- per deelnemer**
Spreker                 Informatie over de spreker volgt op een later moment

Voor-inschrijven
Blijf op de hoogte
Smelt Academy curriculum vaccins
Smelt Academy curriculum vaccins

De toekomst van vaccins, nieuwe indicaties

Nieuwe producten, nieuwe technieken, andere indicaties en andere toedieningen. De wereld van vaccins staat niet stil. In deze masterclass nemen we een kijkje in de toekomst.

Datum en tijd      Informatie over de datum en tijd volgt op een later moment
Prijs                        € 195,- per deelnemer**
Spreker                 Informatie over de spreker volgt op een later moment

Voor-inschrijven
Blijf op de hoogte

*Tijdstip kan nog wijzigen en is afhankelijk van de geldende corona-maatregelen. **Prijzen zijn exclusief btw.

De klinische ontwikkeling van vaccins

In deze masterclass wordt de klinische ontwikkeling van vaccins helder uitgelegd. Hoe wordt een klinisch programma opgezet? Met welke stakeholders stem je af, en waarom? Waarin verschilt de opzet van vaccinstudies ten opzichte van andere geneesmiddelen.  Aan welke eisen moet vaccin onderzoek voldoen, en hoe moet je de data uit klinisch onderzoek interpreteren?

De leerdoelen voor deze masterclass zijn het verder ontwikkelen van kennis en begrip van de klinische ontwikkeling van vaccins en het kunnen interpreteren van de resultaten van klinisch onderzoek.

De masterclass is voornamelijk bedoeld voor medewerkers van farmaceutische bedrijven die zich richten op (de ontwikkeling van) vaccins. (b.v. commercial, medical affairs, clinical operations, senior management).

Datum en tijd      22 april | 15.30 – 18.00 uur*
Prijs                        € 195,- per deelnemer**
Spreker                 Esther Heijnen MD, PhD

Ik meld mij aan
Meer over de spreker
Meld je aan voor de Masterclass van Esther Heijnen
Meld je aan voor de Masterclass van Dimitri Diavatopoulos

Werkingsmechanismen van nieuwe vaccins

In deze masterclass worden de werkingsmechanismen van nieuwe vaccins helder uitgelegd. Hoe werken de nieuwe vaccins, is dat anders dan de traditionele vaccins, wat gebeurt er in het lichaam op cellulair niveau, wat zijn de voor en nadelen van deze nieuwe technieken, hoe worden deze toegepast en wat betekent dit voor de praktijk (indicaties, effectiviteit, veiligheid).

De leerdoelen voor deze masterclass zijn het verder ontwikkelen van kennis en begrip van werkingsmechanismen van nieuwe vaccins. Onderwerpen die hierbij behandeld worden zijn inzicht krijgen in de voor- en nadelen van deze werkingsmechanismen en de mogelijkheden en beperkingen in de praktische toepassing.

De masterclass is voornamelijk bedoeld voor medewerkers van farmaceutische bedrijven die zich richten op (de ontwikkeling van) vaccins. (b.v. commercial, medical affairs, clinical operations, senior management). Een gedegen basiskennis immunologie is wenselijk om de masterclass te volgen. Wil je de masterclass volgen en kun je een opfriscursus immunologie gebruiken? Dan kunnen wij je doorverwijzen naar een aantal artikelen. Geef dit aan in je aanmeldformulier.

Datum en tijd      20 mei 2021 | 15.30 – 18.30*
Prijs                        € 195,- per deelnemer**
Spreker                 Dr. ir. Dimitri Diavatopoulos

Ik meld mij aan
Meer over de spreker

Wij helpen u graag

Heeft u naar aanleiding van deze pagina vragen dan komen wij graag met u in contact. Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Stel uw vraag
Smelt Academy Judith Palinxkc