Lean Six Sigma

Home/Lean Six Sigma

” In 85% van de gevallen waarbij een organisatie faalt om aan de eisen van de klant te voldoen ligt de oorzaak bij falende processen, niet bij de medewerker”

Verander het proces in plaats van de medewerker de schuld te geven als er iets fout gaat. Dit is de gedachte achter lean six sigma. Door inzicht te creëren in het gehele proces en de tools te gebruiken om de processen te verbeteren wordt uiteindelijk de klantwaarde (en daarmee het bestaansrecht van de organisatie) verhoogd.

Lean Six Sigma biedt instrumenten en technieken om de middelen in organisaties beter te benutten. Daarmee biedt het een strategie om de gezondheidszorg te transformeren op een unieke manier die soms wordt aangeduid als “het omdraaien van de piramide”. Medewerkers worden gemotiveerd om vormen van “verspilling” te verminderen: alle inspanningen die geen waarde toevoegen voor de klant. De output wordt verhoogd terwijl stress, overwerk en wachttijd voor zorgverleners en hun patiënten wordt verminderd. Zij gaan zich weer eigenaar voelen van hun eigen processen terwijl ze die continu verbeteren met Lean Six Sigma tools.

Onze master black belts Leon Martens en Pieter Bocken hebben beiden ruime ervaring in het toepassen van de methodiek van Lean Six Sigma in vele ziekenhuizen in heel Europa met opmerkelijke resultaten: significante vermindering van doorverwijzing naar behandelingstijden, wachtlijsten, vermindering van uitvalvraag en verbetering van de patiënttevredenheid.

Wij bieden een trainingscurriculum dat is opgebouwd uit 3 opeenvolgende modules met de ambitie om de resultaten voor uw klanten in de gezondheidszorg te verbeteren. Collega’s in de farmaceutische industrie en medische hulpmiddelen zullen worden toegerust om samen te werken met professionals in de gezondheidszorg in verbeterprojecten in ziekenhuizen en andere omgevingen in de zorg:

  Ja ik vraag graag een offerte aan voor

  het curriculum Lean Six Sigma in de zorg

  *Verplicht in te vullen velden

  Wilt u in de toekomst nieuws ontvangen over dit
  curriculum of andere training & development programma's
  van de Smelt Academy klik dan hier.

  Ik meld mij aan voor nieuws updates

  **Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met on privacy statement en stemt u ermee in dat wij u via email mogen benaderen voor de Smelt Academy. Ons privacy statement kunt u terugvinden op https://www.smelt.nl/privacy/job-alerts-training-alerts/

  Leon Martens
  Leon MartensLean Six Sigma Trainer
  Pieter Bocken
  Pieter BockenLean Six Sigma Trainer