Trainingen

Home/Trainingen/

Workshop: Toekomst voor je Talent?

Een toekomst voor je talent? Vergroot je zelfkennis en leer hoe jouw drijfveren, je competenties, je werkomgeving en je gedrag met elkaar verbonden zijn.

Workshop Beïnvloedingsvaardigheden

Je hebt formeel geen macht maar je wilt wel zaken voor elkaar krijgen. Hoe doe je dat op een manier die bij jou past? Ontdek de kracht van jouw beïnvloedingsstijl in deze workshop en ervaar hoe je dit kunt aanpassen aan je gesprekspartner.

Training Statistiek & Lezen van een Publicatie

Vind jij het ook lastig om met een healthcare professional een wetenschappelijke publicatie te bespreken omdat het je ontbreekt aan de juiste statistische kennis? Met de training basis statistiek en het lezen van een publicatie ga jij geen discussie meer uit de weg. Na de training heb jij de kennis en het inzicht in de veelheid van statistische methoden en technieken die bij het lezen van wetenschappelijke publicaties noodzakelijk is.

Craft your Career bijeenkomsten

Iedereen komt ooit op het punt: wat wil ik nu echt met mijn carrière? Is je huidige functie of organisatie nog naar je zin of ben je toe aan de next step? Wij zijn ervan overtuigd dat je drijfveren en je ambitie jouw succes bepalen. Wat wil je nu echt bereiken? Om dit goed in kaart te brengen heb je een sparring partner nodig die je triggert en met je meedenkt maar ook helpt met keuzes maken. De Craft your Career training is een mooie eerste stap. Investeer in jezelf en meldt je aan voor deze bijeenkomsten.

Training Timemanagement

In onze huidige 24/7 economie met smartphones waardoor je continue bereikbaar bent, voelt elke werkdag veel te kort en is time management een ware uitdaging. Weer grip krijgen op jouw agenda én jezelf? Deze training helpt je op weg en zorgt ervoor dat je beïnvloeder bent en geen slachtoffer.

Masterclass: Value Based Healthcare

Leer van de professional hoe Value Based Healthare toe te passen in de praktijk. Van strategie tot implementatie.

Masterclass: financiering zorg

De gezondheidszorg en haar deelmarkten staan geen dag stil. Politieke ontwikkelingen, maatschappelijke opinie en steeds strengere eisen door toezichthouders maken deze markt dynamisch en uitdagend. Dit alles vraagt om ondernemerschap, creativiteit en aanpassingsvermogen. Met deze blended training verschaft u inzicht in deze complexe materie en kunt u de opgedane kennis toepassen in de context van uw dagelijkse werk.

Curriculum Medical Affairs

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo en ontwikkelingen zoals Value Based HealthCare vragen, nog meer dan voorheen, om een goede samenwerking met de markt. Met dit curriculum ben jij hier klaar voor.

Curriculum Impactvol Bellen & Afspraken maken

"Healthcare professionals zijn steeds minder bereid afspraken te plannen", herken jij dit probleem en kun jij daardoor je doelstellingen niet halen? Met de methode Excellent bellen© is dat voorbij. Met dit programma leer je de fijne kneepjes van het commercieel bellen en heb je meer afspraken bij de door jou meest gewilde relaties.

Training Vergoeding Geneesmiddelen

De vergoeding van (dure) geneesmiddelen; Er is veel om te doen in de politiek en media. Welke strategieën zijn er, hoe werkt het systeem in Nederland en wie is wie in deze complexe omgeving?. Onze trainer schept overzicht en duidelijkheid in de materie en geeft je een gedegen basis om je werk binnen de farmaceutische industrie goed te kunnen doen.

Masterclass: Update CGR

Leer van een expert! Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk bespreekt mr. Gertie Lintjens, werkzaam bij CMS Derks Star Busmann, de wijzigingen in 2018 binnen de CGR-regels.

Masterclass: Toezichthouder Nieuwe Stijl t.b.d.

Ben je geïnteresseerd in de functie van toezichthouder of commissaris en wil jij je hierin oriënteren op zodanige wijze dat die voor je gaat ‘leven’? Wil je bovendien zélf de dynamiek ervaren uit de toezichtspraktijk? Dan is deze oriëntatiedag, in samenwerking met de Erkende Toezichthouder, echt iets voor jou!

Trainee Programma Medical: Fundamentals

Ben jij een starter op de medische afdeling dan komt er behoorlijk veel op je af. Met deze volledige opleiding van de Smelt Academy wordt je in 10 modules klaar gestoomd voor deze enerverende branche.

Training Patient Support Programs

Een patient support program is bij uitstek een multidisciplenair project. Veel interne stakeholders dienen te worden geraadpleegd, het project moet voldoen aan alle wettelijke eisen en welke rol heeft de medische afdeling. Tijdens deze masterclass benaderen wij vanuit de stakeholders marketing, medical en legal de succesvolle implementatie van een patient support program.

Workshop Feedback geven & ontvangen

Een betere samenwerking met je collega's en of klant door een heldere en respectvolle manier van feedback geven (én ontvangen).

Netwerkbijeenkomst Starten als ZZP’r

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt om als ZZP-er aan de slag te gaan, maar wat nu? Wat moet je allemaal regelen en hoe kom je aan opdrachten? Leer van ervaren ZZP-ers en kom naar deze netwerk informatiebijeenkomst Na afloop is er de mogelijkheid om te speed daten met mentoren (ervaren ZZP-ers).

Curriculum Key Account Management Hospital

De vanzelfsprekendheid dat een geregistreerd geneesmiddel beschikbaar is voor alle patiënten die er voor in aanmerking komen, is verleden tijd. Dit vraagt van organisaties een andere benadering van de markt en bredere kennis van financierings- en organisatiestromen, stakeholdermanagement en contractmanagement, welke meer dan in het verleden gericht is op een geïntegreerd partnerschap met het account.

Training Medische Statistiek

Als medewerker op de medische afdeling draait je werk veelal om geneesmiddelenonderzoek. Daarbij zijn vaardigheden om dit onderzoek kritisch te beoordelen naar de effectiviteit van de therapeutische interventies van essentieel belang. Kun je hierin wat scholing gebruiken? Dan geeft dit trainingsprogramma, ontwikkeld in samenwerking met prof.dr. Jan Tijssen de juiste bagage om je functie goed uit te voeren. Ben je werkzaam op een andere afdeling binnen de farma en heb je ook behoefte om juist hierin geschoold te worden? Je bent van harte welkom.

Trainee programma Medical – Projectmanagement

Organisaties willen steeds meer concrete resultaten in een beperkte tijd en is de markt continue aan verandering onderhevig. Dit zorgt ervoor dat de oude manier van werken niet meer voldoet. Projectmanagement en projectmatig werken is dan vaak de beste manier om resultaten te bereiken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je in de dagelijkse hectiek van je werk van elk project ook echt een succes maakt. In de 2e fase van het trainee programma medical gaan we hier uitgebreid op in.

Training Praktisch Projectmanagement

Je bent dagelijks betrokken bij de uitvoer van een project zoals bijvoorbeeld het in goede banen leiden van een fase IV studie of de implementatie van een patient support program. Wat zijn de spelregels en hoe werk je goed samen? In deze praktijkgerichte training komt alles aan bod weet jij straks elk project succesvol af te ronden.

Masterclass: Contractering met ziekenhuizen

De betaalbaarheid en toegankelijkheid van dure geneesmiddelen staat nog steeds onder druk. Omdat dit een gezamenlijk probleem is, besteden ziekenhuizen en zorgverzekeraars hier meer aandacht aan in hun contractonderhandelingen. Gedegen kennis over het contractproces binnen het ziekenhuis is dan ook van belang in gesprek met zowel de specialist als overige stakeholders. In deze masterclass geven wij een goed overzicht van de meest recente ontwikkelingen hierin.

Masterclass: Tenderproces ziekenhuizen

Ziekenhuizen bundelen hun inkoopkracht en kopen steeds vaker gezamenlijk dure geneesmiddelen in. Hoe werkt het tenderproces en wat zijn de juridische aspecten. mr Petra van Heemskerk vertelt je er alles over in deze masterclass.

Masterclass: Prinsjesdag en Miljoenennota

Direct na Prinsjesdag neemt spreker Michiel Verkoulen je mee door de belangrijkste zaken binnen de miljoenennota. Zo ben je in één middag weer volledig op de hoogte van alle beleidsplannen binnen de gezondheidszorg.

Leadership Program Medical

Leiderschapsprogramma's zijn er in diverse soorten en maten. Maar kun je met elk leiderschapsprogramma ook bijvoorbeeld een medische afdeling binnen farma managen? Wij denken van niet en hebben daarom speciaal voor leidinggevenden binnen de farma een programma ontwikkeld met voor hen specifieke uitdagingen, voorbeelden en casuïstiek.

Curriculum Rayonmanagement 1e lijn

Door verschillende ontwikkelingen is het speelveld van de farmaceutische industrie de afgelopen jaren drastisch veranderd waarbij het business model is verschoven van “product based selling” naar “opbouwen van trusted partnerships”. Om deze transitie te kunnen maken zijn nieuwe kennis, competenties en vaardigheden nodig. Ben jij hier klaar voor? De eerste stap is het curriculum accountmanagement 1e lijn.

Curriculum De ondernemende apotheker

Dagelijks ervaren apothekers nieuwe ontwikkelingen en trends in de samenleving en het zorgstelsel. Denk aan nieuwe eHealth oplossingen, innovatieve geneesmiddelen, demografische ontwikkelingen en het beleid van zorgverzekeraars. Maar ook aan het maatschappelijke debat over issues als voltooid leven, de uitgaven aan zorg en de plannen van politieke partijen. Al met al is het vak van apotheker dynamischer dan ooit. Afwachten en stil zitten kan, maar liever benut u de kansen die zich aandienen binnen al die dynamiek. Speciaal voor u als ondernemende apotheker heeft Smelt Academy in samenwerking met Zorgvuldig Advies en Koenen en Co deze leergang ontwikkeld. De leergang is geaccrediteerd voor 20 punten

Implementatie multi-channel communicatie

Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van multichannel communicatie om met hun klanten te communiceren. Een goede reden om daar meer over te leren, zodat jij je opdrachtgever kunt helpen multichannel communicatie op een effectieve manier in te zetten, of mee te kunnen draaien in een bedrijf waar multichannelcommunicatie al is geimplementeerd Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management - Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Curriculum Salesmanagement

Ben jij salesmanager van een farmaceutisch bedrijf en wil jij je salesforce optimaal begeleiden in het veranderproces van productbased selling naar het opbouwen van trusted partnerships? In het curriculum salesmanagement helpen we je op weg.

Good Clinical Practice

De basistraining voor elke CRA. Een compleet trainingsprogamma om medewerkers op te leiden in het begeleiden van klinisch onderzoek. De eerste stap hierbij is het behalen van het GCP-certificaat.

Workshop Cross Channel Communicatie

Cross channel communicatie is voor veel organisaties binnen farma en medical devices nieuw en vraagt om een echt andere aanpak. Cross channel succesvol toepassen hangt sterk samen met goede multidisciplinaire samenwerking. Marketing, Sales, Medical, Legal, IT, Management; ieder heeft een rol en een verantwoordelijkheid binnen het proces van strategie, concept en implementatie. Om goed te kunnen samenwerken is het van groot belang dat iedereen op dezelfde manier aankijkt tegen doelstellingen en definities van cross channel communicatie. Deze workshop is een mooie eerste stap.

Business Intelligence

De salesdata; een belangrijke KPI in de farmaceutische en medical devices industrie. Welke datacombinaties zijn mogelijk en hoe interpreteer je deze op een goede manier zodat de juiste conclusies getrokken kunnen worden. In deze training leer je er alles over. Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management - Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Businesscase en P&L

Het herkennen van kansen en dit vertalen in een concreet plan. Als interimmer wordt je vaak ingeschakeld een dergelijk project uit te gaan voeren. Hoe vertaal je deze kans in een doorgerekende business case en hoe overtuig je uiteindelijk het team daadwerkelijk met het project aan de gang te gaan? Na deze training kom je beslagen ten ijs en weet je goede business cases uit te werken. Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim managment - Expert, maar kan ook goed afzonderlijk gevolgd worden.

Management vanuit interim positie

Tijdelijk een salesteam, een afdeling of een project managen?; als ervaren interimmer wordt het je vaak gevraagd. Jouw positie als buitenstaander vraagt om andere managementvaardigheden. Leer om te gaan met bepaalde bedrijfspolitiek en leer hoe je teamleden voor je kunt winnen om samen de doelstellingen te bereiken. Met deze training sta je steviger in je schoenen en ontwikkel je het natuurlijk charisma dat je nodig hebt. Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim managment - Expert, maar kan ook goed afzonderlijk gevolgd worden.

Netwerkbijeenkomst Finance voor ZZP’ers

Zodra je start als ZZP-er komt daar de nodige administratie bij kijken zoals boekhouding, BTW afdracht, belastingaangifte etc. Dit is voor de meeste ZZP-ersl niet je core business waardoor het veelal als last ervaren wordt. De Interim Academy helpt je op weg en ondersteunt je in deze wirwar van regel-en wetgeving. Misschien ga je het zelfs leuk vinden. De training sluit af met een netwerk borrel

Lean Six Sigma

" In 85% van de gevallen waarbij een organisatie faalt om aan de eisen van de klant te voldoen ligt de oorzaak bij falende processen, niet bij de medewerker" Verander het proces in plaats van de medewerker de schuld te geven als er iets fout gaat. Dit is de gedachte achter lean six sigma. Door inzicht te creëren in het gehele proces en de tools te gebruiken om de processen te verbeteren wordt uiteindelijk de klantwaarde (en daarmee het bestaansrecht van de organisatie) verhoogd. Wil je ook de yellow belt? Kom dan naar deze interactieve training. Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim managment - Expert maar kan ook goed afzonderlijk gevolgd worden.

Masterclass: Gunstbetoon Medical Devices

Op 1 januari 2018 treden de nieuwe beleidsregels gunstbetoon medische hulpmiddelen in werking waarmee er een algemeen verbod op gunstbetoon komt. Hoe hiermee om te gaan in de praktijk leert u van Expert mr. Gertie Lintjens. Met haar ervaring in de farmaceutische industrie waar dit verbod al jaren van kracht is brengt zij helderheid in de wirwar van regels en laat zien wat er allemaal nog mogelijk is.

Training: Update GCP

Als je werkzaam bent binnen het klinisch onderzoek is werken volgens de GCP richtlijnen van het hoogste belang. Het is goed om jaarlijks jezelf hierin bij te spijkeren. Waar doen we het allemaal voor; wat zijn de belangrijkste zaken en wat is er veranderd? In deze update krijg je in één middag een refreshment van je kennis.

Acquisitie van een opdracht

Je hebt een lead, maar hoe zet je die nu om in een opdracht? Het begint met het intakegesprek waarin de opdrachtgever al een mening vormt over jouw professionaliteit. Dan volgt er een voorstel van jouw kant. Hoe pak je dit goed aan? Leer hoe je een professionele start maakt Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management - Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Persoonlijke effectiviteit en Leiderschap

Wat zijn jouw drijfveren en talenten? Met het inzicht uit deze training weet jij waar jouw toegevoegde waarde ligt voor je opdrachtgevers en toon je het leiderschap op je eigen kwaliteiten. Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management - Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Change management

Voor het begeleiden van veranderprocessen in een organisatie wordt veelal gebruik gemaakt van een Interim manager. Verandering gaat helaas vaak gepaard met veel weerstand. Om dit gehele proces in goede banen te leiden en iedereen tevreden te stellen vraagt veel van de interim manager. Ontwikkel jezelf hierin, zet de eerste stap en kom naar deze training. Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management - Expert, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Devices Field Market Access & Business Development Curriculum

De zorgmarkt verandert! Dit vraagt van organisaties een andere benadering van de markt en bredere kennis van financierings- en organisatiestromen, stakeholdermanagement en contractmanagement welke, meer dan in het verleden, gericht is op een geïntegreerd partnerschap met het account. Door het volgen van deze volledige opleiding bent u klaar voor de zorgmarkt van morgen.

Netwerkbijeenkomst Riskmanagement voor ZZP’rs

Mag een ZZP-er een foutje maken? Wat als je een fout maakt, en de opdrachtgever stelt jou aansprakelijk voor de gevolgen? Welke risico’s loop je als ZZP-er, en hoe kun je deze managen? Aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktische tips leer je hoe je disclaimers, algemene voorwaarden en verzekeringen in kunt zetten om problemen te voorkomen.

Quick Start Sales

Wil je aan de slag in de farmaceutische industrie en je kansen op een baan verhogen? Het Quick Start programma Sales stoomt je klaar voor deze interessante bedrijfstak. Een compleet online trainingspakket voor de benodigde kennis op medische en farmaceutisch gebied en inzicht in het Nederlandse zorglandschap.

Leergang Digital Marketing

Digital marketing is een breed vakgebied dan nog sterk in ontwikkeling is. In deze leergang komen de belangrijkste begrippen en toepassingen aan bod en wordt veel aandacht besteed aan de doorvertaling naar de eigen dagelijkse praktijk. Het programma is zo opgebouwd dat de deelnemers aan het einde een volwaardig digital marketingplan kan opstellen.

Online module: Regelgeving en financiering van de zorg

Prijzen en vergoedingen van geneesmiddelen, er staat elke dag wel iets over in de krant. Houd jij het allemaal nog bij? De gezondheidszorg en haar deelmarkten zijn aan grote veranderingen onderhevig. De discussie over marktwerking is in volle gang, toezichthouders stellen strengere eisen en andere financieringsmogelijkheden nemen toe. Zorg dat je op de hoogte blijft en volg deze online module; waar en wanneer je maar wilt.

Online module: CGR en interpretatie van de regelgeving

Publieksreclame maken voor een receptgeneesmiddel mag niet, dat weet wel bijna iedereen. Maar een arts meenemen naar een congres of een onderzoek sponsoren in een ziekenhuis? Hoe staat het daar eigenlijk mee? Wetgeving en de informatieverschaffing rondom geneesmiddelen, als medewerker van de geneesmiddelen industrie heb je er dagelijks mee te maken. Wat mag wel en wat mag niet. Na deze uitgebreide online training met casuïstiek uit de praktijk ontwikkel je een ethisch kader zodat je ethische beslissingen kunt nemen.

Online module: Het lezen van een medisch wetenschappelijke publicatie

Heb je moeite met statistiek en het interpreteren van de cijfers in een wetenschappelijke publicatie? Ga je soms het gesprek over een publicatie uit de weg omdat je niet goed weet welke conclusies je kunt trekken. Met deze online module kom je beslagen ten ijs

online module: Pharmaco Vigilantie in de dagelijkse praktijk

Iedere medewerker van een farmaceut is verantwoordelijk voor het melden van een bijwerking. Of u nu in gesprek bent met de arts of op een feestje staat; het compliant handelen in dit geval is van het grootste belang.

Medical Information

Als medewerker medical information ben je vaak het eerste contact van een klant (patient/zorgverlener) met de organisatie als het gaat om vragen over het geneesmiddel. Goede documentatie en communicatie is hierbij van groot belang. Met deze training ben je binnen 2 dagen volledig op de hoogte van alle facetten binnen het boeiende werk op medical information en verbeter je je communicatievaardigheden.

Online module: Algemene Medische Kennis

Iedereen die werkzaam is in de (commerciële) gezondheidszorg dient te beschikken over gedegen basiskennis van het menselijk lichaam. Deze online training geeft inzicht in de anatomie en fysiologie. Daarnaast wordt er informatie verstrekt over de gevolgen van het disfunctioneren van het lichaam.

Online module: Algemene Farmaceutische Kennis

Als verkoper van een geneesmiddel is het van belang dat u weet wat er in het lichaam met een medicijn gebeurt. In deze training wordt de basis gelegd en kunt u met voldoende farmaceutische kennis het gesprek met de medici aan gaan.

Online module: Het Nederlandse zorgstelsel en relevante wet-en regelgeving

Regels en wetgeving, medewerkers binnen de farmaceutische industrie hebben er dagelijks mee te maken. Wie bepaalt wat een arts mag voorschrijven en wat is toegestaan in dagelijks contact met de doelgroep? In deze training komt de steeds veranderende regelgeving aan bod.

Online module: Site Monitoring I De Basis

Een training voor iedereen die betrokken is bij het monitoren van een klinisch studie en regelmatig de deelnemende centra bezoekt. Over het voorbereiden van een visit en de taken en verantwoordelijk heden van de monitor.

Online module: Site Monitoring II De Praktijk

Het vervolg op de training monitoring I. Als CRA of monitor in het ziekenhuis ga je in deze training dieper in op de materie en weet je wat er allemaal komt kijken bij het sluiten van een studie.

Effectief communiceren

Als professional is communicatie een essentieel onderdeel van uw werkzaamheden. Wat zijn de kritische succesfactoren voor een goede communicatie en waar let u op tijdens uw gesprekken met anderen. De training is gericht op leren door te doen. De theorie wordt middels oefeningen en rollenspellen toegepast.

Gesprekstechnieken

Communiceren doen wij de hele dag, maar wat is uw communicatiestijl? En hoe bereikt u ook in lastige situaties uw gespreksdoel? Met effectieve gespreksvaardigheden wordt u beter gehoord én begrepen.

Overtuigend presenteren

Presenteren met impact is een combinatie van persoonlijke stijl en een aantal technieken. In deze training krijgt u inzicht in uw eigen stijl van presenteren en leert u op een natuurlijke manier uw toehoorders te boeien.

Career Restart Program

Je hebt te maken met een reorganisatie of herstructurering binnen het bedrijf waar je werkt en helaas is er voor jou geen plek in de nieuwe organisatie. Hoe verwerk je deze tegenslag en hoe ga je gemotiveerd de arbeidsmarkt weer op? Bij Smelt Career Center helpen wij je graag en bieden jou de beste kans op een snelle doorstart van je carrière.