Sprekers Vaccin masterclasses

Home/Sprekers Vaccin masterclasses

Esther Heijnen MD, PhD

Senior Director Clinical Development

Esther Heijnen, MD is sinds 2018 werkzaam bij Janssen Vaccines in Leiden als Senior Director Clinical Development verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een RSV vaccine en een universeel influenza vaccine. Esther heeft haar artsendiploma gehaald aan de Erasmus Universiteit en is daarna gepromoveerd in de gynecologie aan de Universiteit Utrecht. Na haar promotie is zij gaan werken bij Organon als Clinical Research Physician Infertility. Sinds 2011 is Esther werkzaam in de klinische ontwikkeling van vaccines, eerst bij Novartis Vaccines in Amsterdam waar zij als study responsible physician werkte aan de ontwikkeling van een meningogoccal vaccine en een streptococcus vaccines en als program director aan de goedkeuring van een adjuvanted influenza vaccine in Amerika. Vervolgens is Esther als Global Therapeutic Head Seasonal Vaccines by Seqirus in Amsterdam verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en goedkeuring van diverse influenza vaccines in US, Europa en andere landen. Esther heeft een brede ervaring in de klinisch ontwikkeling van de vaccines met een focus op de late ontwikkeling en regulatoire indieningen.

Meld je aan voor de masterclass
Esther Heijnen

Dr. ir. Dimitri Diavatopoulos

Coordinator IMI-2 PERISCOPE consortium

Dr. Dimitri Diavatopoulos is Universitair Docent bij het Laboratorium voor Medische Immunologie en is aangesloten bij het Radboud Centrum voor Infectieziekten. Hij studeerde Bioprocestechnologie aan de Wageningen Universiteit, waarna hij promoveerde aan de Universiteit Utrecht en begon met zijn onderzoek naar Bordetella pertussis. Hij heeft postdoctorale functies bekleed aan de Universiteit van Melbourne, waar hij werkte aan de immunologie van influenza-pneumokokken co-infecties en aan het Radboud University Medical Center.

Momenteel leidt dr. Diavatopoulos een onderzoeksgroep die zich richt op het begrijpen hoe immuunfunctie en geheugen tijdens het leven worden (her) geprogrammeerd, met een specifieke focus op de rol van aangeboren immuniteit tijdens vaccinatie en infectie. Huidige projecten omvatten het opzetten van gecontroleerde menselijke infectiemodellen voor S. pneumoniae en B. pertussis en eencellige RNA-seq-analyse van geïndexeerde immuuncellen. Hij heeft het initiatief genomen en is leider van het werkpakket in het PERISCOPE-project, een publiek-privaat consortium gericht op het versnellen van de ontwikkeling, evaluatie en registratie van nieuwe kinkhoestvaccins. Dr. Diavatopoulos is voorzitter van de afdeling Vaccinologie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM). Dr. Diavatopoulos heeft ook een deeltijdaanstelling bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Meld je aan voor de masterclass
Dimitri Diavatopoulos