De Nederlandse zorguitgaven stijgen ieder jaar. Deze uitgaven zijn deels toe te schrijven aan de vergrijzende bevolking, maar voor een groot gedeelte zijn deze uitgaven toe te schrijven aan verbeterende vormen van diagnostiek en behandelingen ter bevordering van de kwaliteit van zorg. 
Naast kwaliteit van zorg speelt de betaalbaarheid van de zorg een steeds grotere rol in het Nederlandse zorglandschap. Dit zorgt ervoor dat de gezondheidszorgsector onderhevig is aan veranderingen al dan niet gedreven door nieuwe wetgeving. 

card image

Judith Palinckx

Projectleider
+31(0)35 - 543 00 21

In deze module wordt de belangrijkste wetgeving met betrekking tot de gezondheidszorg behandeld, en wordt ingegaan op de instanties en partijen die daarbij betrokken zijn.

In  4 hoofdstukken komen de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wetgeving over financiering
  • Wetgeving over kwaliteit
  • Instanties en partijen
  • (Politieke) ontwikkelingen

Up to date

Deze module wordt jaarlijks vernieuwd waarin alle beleidswijzigingen en gevolgen daarvan worden meegenomen.

Extra

Voor verdere verdieping zijn klassikale sessie mogelijk met een van de experts.

De Smelt Academy biedt de module ook in maatwerk vorm aan. In de klassikale bijeenkomsten worden eigen producten in de casuïstiek verwerkt  zodat de kennis direct toepasbaar is in de praktijk.

Factsheet

Na het volgen van de module ken je de belangrijkste wetgeving met betrekking tot de gezondheidszorg en weet je welke instanties en partijen hierbij betrokken zijn. Deze kennis helpt je om de politieke ontwikkelingen beter te begrijpen.  

Facts

Doelgroep:Deze e-learning is bedoeld voor medewerkers van de farmaceutische industrie voor wie basiskennis over de financiering van de gezondheidszorg nuttig is ;Field market access medewerkers 

Account managers 

Product managers 

Brand managers 

Sales managers 
Duur:De studiebelasting van deze module is ongeveer 6 tot 8 uur
Vorm:Online
Tijd:24/7
Locatie:n.v.t.
Lunch / diner:n.v.t.
Competenties:Expertise, omgevingsbewustzijn, klantgerichtheid
Kosten:Wij bieden ook licentie abonnementen per firma. Informeer naar de mogelijkheden bij Merijn Werkhoven, 035-5430021

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met drs. Henk van Vliet, Econometrist / Hobby jurist. Arbeidsverleden van 30 jaar COTG, CTG (directeur cure) en NZa

 

  • Nog geen data bekend

Houd mij op de hoogte