Hoe jouw recruitmentstrategie versterkt kan worden

Home/Nieuws/Hoe jouw recruitmentstrategie versterkt kan worden

.

Hoe jouw recruitmentstrategie versterkt kan worden door Learning & Development toe te passen

Het vinden van geschikte en getalenteerde nieuwe medewerkers wordt alsmaar lastiger, terwijl de vraag blijft toenemen en het aanbod opdroogt. Hoe kun je daar het beste op inspelen in jouw recruitmentstrategie?

De ervaring van onze recruitment collega’s is dat werkgevers nog altijd erg kritisch zijn in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Waar lange werkervaring en een groot netwerk nog altijd hoog in het vaandel staan is er weinig aandacht om te investeren in de ontwikkeling van nieuwe medewerkers. En dat terwijl potentiële werknemers zich juist graag willen blijven ontwikkelen.

Het is dan ook tijd om Learning & Development (L&D) onderdeel te maken van de recruitmentstrategie. Hoe je dat het beste kan doen leggen wij uit aan de hand van twee onderdelen.

Maak training onderdeel van de recruitmentstrategie.
Onze recruitment collega’s zien de ontwikkeling dat werknemers het steeds belangrijker vinden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Organisaties die dit aanbieden hebben een streepje voor bij sollicitanten.

Uit onderzoek door PwC blijkt dat 77% van de ondervraagden graag nieuwe vaardigheden wil leren om zich voor te bereiden op de volgende stap in zijn/haar carrière. Door dit te verwerken in het onboarding programma van nieuwe medewerkers worden zij niet alleen sneller productief, maar geeft het ook de ruimte om het zoekgebied voor het talent te vergroten.

Geef doorgroeikansen
Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeikansen staan centraal voor veel werknemers van wat zijn belangrijk vinden in hun werk. Wil je als werkgever meer talent aantrekken dan ontkom je er niet aan om opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden en een duidelijk beeld te schetsen van de doorgroeikansen. Door een duidelijk traject te hebben van de interne mobiliteit voor nieuwe medewerkers neemt de retentie toe.

Hoe de Smelt Academy kan helpen
Het onboarding programma van de Smelt Academy biedt de mogelijkheid om nieuwe medewerkers, die niet eerder in de farmaceutische of commerciële gezondheidszorg gewerkt hebben, of die terugkeren in de branche de juiste start te geven.

Bij de Smelt Academy begrijpen wij het belang van het blijven door ontwikkelen van de effectiviteit van werknemers en het maken van een gezamenlijk plan om zowel professionele als persoonlijke groei na te streven.

Geschreven door:

Smelt Academy Ivory Pin

Ivory Pin
Manager Smelt Academy

Stel je vraag
Ontdek het onboarding programma
Ontdek personal effectiveness
Smelt Academy contact