Curriculum Medical Science Liaison

Home/Curriculum Medical Science Liaison

Wat houdt Curriculum MSL in?

Het Curriculum Medical Science Liaison is ontwikkeld voor de Medische afdelingen van organisaties in life sciences zoals farmabedrijven. Naast dat dit curriculum een goede basis geeft voor de startende MSL, is het ook interessant als refresher voor meer ervaren medische collega’s.

Het betreft zes modules (face-to-face) waarin achtereenvolgens wordt gesproken over de eigen organisatie, de vergoeding van de zorg in Nederland, de verschillende stakeholders en uiteindelijk hoe je als MSL al je activiteiten optimaal kan implementeren. De vragen die aan de orde komen zijn daardoor ook heel breed:

  • Hoe bereik je het meest in je eigen brandteam
  • Hoe organiseer je expert bijeenkomsten die meerwaarde opleveren
  • Hoe is een ziekenhuis georganiseerd
  • Wat is mijn rol in een vergoedingsdossier

Naast een stevig theoretisch kader verzorgd door de gespecialiseerde experts, is dit curriculum nadrukkelijk ook interactief en gericht op toepassing in de eigen dagelijkse praktijk. De face-to-face bijeenkomsten worden voor een aantal onderwerpen ondersteund door online modules die voorafgaand aan de bijeenkomst worden doorgenomen.

Logistiek

  • De kosten bedragen €2.950 per deelnemer
  • Zes verzorgde fysieke bijeenkomsten van 9:00 tot ± 15:30
  • Toegang tot relevante online modules
  • Locatie: Kantoor Smelt – Hilversum
  • Start data: 2 Februari 2024

 

 

Ontdek meer over deze curriculum MSL

In initieel zes modules leer je de belangrijkste vaardigheden zodat je vol op kunt participeren in het brandteam overleg en heb je alle inzichten verworven om vanuit Medical de medical need vast stellen en met jouw stakeholders in het veld aan de slag te gaan.

Het Curriculum MSL is een curriculum ontwikkeld in samenwerking met experts in medical affairs in de life sciences & health industrie. Het is een dynamisch curriculum welke jaarlijks wordt aangepast op de inhoud, de docenten, en de onderwijsvorm zodat je altijd aansluit bij de laatste veranderingen in organisaties en in de gezondheidszorg.

Download the one-pager curriculum MSL       Inschrijving curriculum MSL

Maak kennis met onze trainers

Jolanda Hovinga-Zwijsen
Jolanda Hovinga-ZwijsenAdviseur
Pieter Grasveld
Pieter GrasveldOndernemer / Trainer
Barbara Blok
Barbara BlokMedical Consultant
Sandra Hegge
Sandra HeggeConsultant / Trainer