Sales Team & Organisatie

Home/Sales Team & Organisatie

TEKST

Een bewezen aanpak om
uw verkoop te stimuleren

Vergroot uw omzet door commerciële cultuur, verkoopprocessen en verkoopgedrag op elkaar af te stemmen. 

Sales Colors laat u zien op welke manier u te werk kunt gaan om de omzet te maximaliseren op basis van deze drie elementen:

  • verkoopgedrag
  • commerciële cultuur
  • verkoopproces

Sales Colors combineert deze drie elementen aan de hand van de Sales Colors survey en presenteert u de uitslag met behulp van een verkoopkleur. Deze vier verkoopkleuren staan allemaal voor een specifieke verkoop-gedrags-stijl. De teamleden krijgen inzicht in hun kracht in het verkoopproces en tegelijk is dit ook hun voorkeursstijl. Bewustwording, het gesprek en en ondersteuning van de app, dragen bij aan de ontwikkeling van de overige verkoopstijlen.
Tevens helpt inzicht in de verschillende voorkeursstijlen de sales manager zijn of haar team optimaal in te richten en aan te sturen.

De sales profielen van Sales Colors 

Download Programma

De hunter

Ook wel bekend als de verkoopstijl Ondernemend en de kleur oranje. De Hunter is ambitieus, creatief en weet hoe hij het product kan verkopen. Om deze verkoper meer succes te laten bieden moet er gebruik worden gemaakt van verkoopprocessen die marktkansen in kaart brengen en waarvoor klantcontact essentieel is. 

De Closer

Ook wel bekend als de verkoopstijl Doelgericht en de kleur rood. De Closer werkt doelgericht en is niet bang om de eerste stap te zetten. Om de Closer te bevorderen is het gebruikt van verkoopprocessen waarbij hij harde analyses, targets en deliverables kan inzetten zeer cruciaal.

 

De zakenvriend

Ook wel bekend als de verkoopstijl Relationeel en de kleur groen. De Zakenvriend behandelt zijn klanten als familie en is in het bezit van een flinke dosis zelfkennis. Om deze verkoper zijn sales helpen te vergroten is het aangeraden om gebruik te maken van verkoopprocessen die de Zakenvriend helpt zijn relatie met klanten, collega’s en de markt te versterken.

De vakspecialist

Ook wel bekend als de verkoopstijl Deskundig en de kleur blauw. De Vakspecialist denkt rationeel na en beschikt over de eigenschap georganiseerd. De Vakspecialist is geïnteresseerd in verkoopprocessen die feitelijke informatie opleveren.

 

In de Sales Colors management omgeving kunt u gemakkelijk van iedere medewerker het salesprofiel bekijken of zelfs van het gehele salesteam of op organisatieniveau.

In de Sales Colors app kunt u alle salesprofielen van het salesteam bekijken en kunt uw per individu of het gehele team de verschillen bekijken en onderzoeken wat u kan doen om iedereen van uw salesteam optimaal te laten presteren. Aan de hand van de grootte van de ‘4 Sales Colors’ kunt het voorkeursgedrag analyseren. En het verkoopproces laat u de support zien die u salesteam ervaart van de verkoopprocessen. De commerciële cultuur kunt u gebruiken als drijfveer om uw interne organisatie te verbeteren.

Wij bieden u ook drie diensten aan om uw verkooppotentieel te vergroten. Wij bieden een verkoop verbeterprogramma, een individuele- en team coaching en tot slot een licentie training.

Samengevat:

  • een unieke training
  • inzicht in persoonlijke voorkeursstijl in het verkoopproces en in de van de teamleden
  • borging van het geleerde met ondersteuning van de app
  • inzicht in de sales organisatie en de processen die worden toegepast
  • bewezen positief effect op de omzet
  • teambuilding effect

Dit alles gecombineerd bieden wij u concrete handvatten om uw sales rendement te vergroten.

Vraag intake aan

separator

Smelt Academy Judith Palinckx

separator

Een onboarding programma op maat

Heeft u interesse in een sales training van Smelt Academy? Onze training manager zal met u een intakegesprek inplannen waarin uw wensen en behoeftes besproken worden. Aan de hand van het intakegesprek stellen wij een offerte op met daarin het programma en de timeline.

separator

Vraag intake aan
Smelt Academy