Zoek een training

Home/Zoek een training
11 05, 2022

Stakeholder management workshop

We kennen het: je hebt een DMU en die heb je zelfs in Veeva staan. Je hebt keurig alles op een lijst en weet precies wat iemands rol is in een account. Maar hoe weet je nu wat je ermee moet doen? Of wat moet je juist niet doen? Wat gaat werken en wat niet? En hoe verhouden de stakeholders zich onderling? En hoe staan ze ten opzichte van jezelf en je bedrijf? Waar liggen dan de mogelijkheden en de kansen? Kortom, tijd voor een workshop stakeholder management.

23 11, 2021

Leren faciliteren van meetings en workshops

Een eendaagse training met een kleine groep van maximaal 12 personen leer en ervaar je welke elementen van belang zijn om een goede meeting te hebben en welke tools daarmee tot je beschikking staan. Het uitgangspunt is dat men zelf oplossingen gaan ontdekken door hun denkkracht te versterken. Jij leert wat je daarvoor moet doen en voor moet laten.

23 03, 2020

Online module: Inleiding in de farmaco-economie

In deze module gaat u kennis maken met de basisprincipes van farmaco-economie. Wat het is, hoe het globaal werkt en hoe het nu wordt toegepast in de Nederlandse besluitvorming voor geneesmiddelen. Met farmaco-economie proberen we een zo objectief mogelijke vergelijking te maken van de kosten en baten van geneesmiddelen ten opzichte van elkaar. In bredere zin (alle zorginterventies) is dat gezondheidseconomie.

19 03, 2020

Online module: Geneesmiddelenzorg in Nederland

In deze module leer je hoe de geneesmiddelenzorg in Nederland is georganiseerd: Welke wetgeving is relevant? Hoe wordt de kwaliteit en de veiligheid van de farmaceutische zorg gewaarborgd? Wat is de rol van de apotheker en de groothandel?

20 02, 2020

Online module: Stakeholders uitgelicht: de wereld van de huisarts & 1ste lijn zorg

De huisarts is ‘de spil’ van de eerstelijnszorg, en heeft als kernwaarde om generalistische, persoonsgerichte en continue zorg te leveren. Het handelen van de huisarts in de praktijk is gefundeerd op deze kernwaarden.

26 11, 2019

Persoonlijk leiderschap & management vaardigheden

De module Persoonlijk leiderschap & management vaardigheden maakt deel uit van een de opleiding Bedrijfskunde voor Life sciences & health die de Smelt Academy samen met de Hogeschool Leeuwarden NHL – Stenden. De module Persoonlijk leiderschap & management vaardigheden behoort één van de drie Ondernemerschap & Persoonlijk leiderschap modules van de complete opleiding. De module is op zichzelf staand te volgen.

24 09, 2018

Basis Statistiek & Lezen van een Publicatie

Vind jij het ook lastig om met een healthcare professional een wetenschappelijke publicatie te bespreken omdat het je ontbreekt aan de juiste statistische kennis? Met de training basis statistiek en het lezen van een publicatie ga jij geen discussie meer uit de weg. Na de training heb jij de kennis en het inzicht in de veelheid van statistische methoden en technieken die bij het lezen van wetenschappelijke publicaties noodzakelijk is.

30 06, 2017

Contractering met ziekenhuizen

De betaalbaarheid en toegankelijkheid van dure geneesmiddelen staat nog steeds onder druk. Omdat dit een gezamenlijk probleem is, besteden ziekenhuizen en zorgverzekeraars hier meer aandacht aan in hun contractonderhandelingen. Gedegen kennis over het contractproces binnen het ziekenhuis is dan ook van belang in gesprek met zowel de specialist als overige stakeholders. In deze masterclass geven wij een goed overzicht van de meest recente ontwikkelingen hierin.

9 07, 2018

Communicatie training voor Medics

Versterken van communicatievaardigheden met focus op : • Het doorvragen en identificeren van de behoeftes en barrières • Het afsluiten van een gesprek • Constructieve spanning inzetten. Om dit te leren effectief toe te passen hebben wij een twee daagse training voor jullie samengesteld die zou helpen snel en duidelijk tot de kern te komen met als resultaat gedragsverandering bij het prospect te bewerkstelligen.

22 01, 2015

Medische Statistiek

Als medewerker op de medische afdeling draait je werk veelal om geneesmiddelenonderzoek. Daarbij zijn vaardigheden om dit onderzoek kritisch te beoordelen naar de effectiviteit van de therapeutische interventies van essentieel belang. Kun je hierin wat scholing gebruiken? Dan geeft dit trainingsprogramma, ontwikkeld in samenwerking met prof.dr. Jan Tijssen de juiste bagage om je functie goed uit te voeren. Ben je werkzaam op een andere afdeling binnen de farma en heb je ook behoefte om juist hierin geschoold te worden? Je bent van harte welkom.

15 12, 2015

Projectmanagement Healthcare & Life sciences

Je bent dagelijks betrokken bij de uitvoer van een project zoals bijvoorbeeld het in goede banen leiden van een fase IV studie of de implementatie van een patient support program. Wat zijn de spelregels en hoe werk je goed samen? In deze praktijkgerichte training komt alles aan bod weet jij straks elk project succesvol af te ronden.

12 09, 2017

Workshop Cross-channel Communicatie

Cross-channel communicatie is voor veel organisaties binnen de life sciences & health industrie nieuw en vraagt om een echt andere aanpak. Cross-channel succesvol toepassen hangt sterk samen met goede multidisciplinaire samenwerking. Marketing, Sales, Medical, Legal, IT, Management; ieder heeft een rol en een verantwoordelijkheid binnen het proces van strategie, concept en implementatie. Om goed te kunnen samenwerken is het van groot belang dat iedereen op dezelfde manier aankijkt tegen doelstellingen en definities van cross-channel communicatie. Deze workshop is een mooie eerste stap.

29 09, 2017

Lean Six Sigma for healthcare industry

" In 85% van de gevallen waarbij een organisatie faalt om aan de eisen van de klant te voldoen ligt de oorzaak bij falende processen, niet bij de medewerker" Verander het proces in plaats van de medewerker de schuld te geven als er iets fout gaat. Dit is de gedachte achter lean six sigma. Door inzicht te creëren in het gehele proces en de tools te gebruiken om de processen te verbeteren wordt uiteindelijk de klantwaarde (en daarmee het bestaansrecht van de organisatie) verhoogd. Wil je ook de yellow belt? Kom dan naar deze interactieve training. Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim managment - Expert maar kan ook goed afzonderlijk gevolgd worden.

29 09, 2017

Businesscase en P&L

Het herkennen van kansen en dit vertalen in een concreet plan. Als interimmer wordt je vaak ingeschakeld een dergelijk project uit te gaan voeren. Hoe vertaal je deze kans in een doorgerekende business case en hoe overtuig je uiteindelijk het team daadwerkelijk met het project aan de gang te gaan? Na deze training kom je beslagen ten ijs en weet je goede business cases uit te werken. Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim managment - Expert, maar kan ook goed afzonderlijk gevolgd worden.

30 06, 2017

Masterclass: Gunstbetoon Medical Devices

Op 1 januari 2018 treden de nieuwe beleidsregels gunstbetoon medische hulpmiddelen in werking waarmee er een algemeen verbod op gunstbetoon komt. Hoe hiermee om te gaan in de praktijk leert u van Expert mr. Gertie Lintjens. Met haar ervaring in de farmaceutische industrie waar dit verbod al jaren van kracht is brengt zij helderheid in de wirwar van regels en laat zien wat er allemaal nog mogelijk is.

28 09, 2017

Implementatie multi-channel communicatie

Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van multichannel communicatie om met hun klanten te communiceren. Een goede reden om daar meer over te leren, zodat jij je opdrachtgever kunt helpen multichannel communicatie op een effectieve manier in te zetten, of mee te kunnen draaien in een bedrijf waar multichannelcommunicatie al is geimplementeerd Deze training is onderdeel van het curriculum Excellence in interim management - Professional, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

11 04, 2017

Training: Update GCP

Als je werkzaam bent binnen het klinisch onderzoek is werken volgens de GCP richtlijnen van het hoogste belang. Het is goed om jaarlijks jezelf hierin bij te spijkeren. Waar doen we het allemaal voor; wat zijn de belangrijkste zaken en wat is er veranderd? In deze update krijg je in één middag een refreshment van je kennis.

4 09, 2013

Online module: Organisatie en Regelgeving Nederlandse zorgstelsel

De Nederlandse gezondheidszorg is gereguleerd met wetten en regels waar de verschillende stakeholders mee te maken hebben, en die ertoe bijdragen dat de kwaliteit en de toegankelijkheid van de gezondheidszorg gewaarborgd blijven. Ook als producent van geneesmiddelen of medical devices heb je met wetgeving te maken. Hoe worden geneesmiddelen gefinancierd? Wat is de rol van de zorgverzekeraar? Welke regels moet je volgen als er bijwerkingen gemeld worden?

7 02, 2014

Online module: Financiering van de Nederlandse zorg (Basis)

De Nederlandse zorguitgaven stijgen ieder jaar. Deze uitgaven zijn deels toe te schrijven aan de vergrijzende bevolking, maar voor een groot gedeelte zijn deze uitgaven toe te schrijven aan verbeterende vormen van diagnostiek en behandelingen ter bevordering van de kwaliteit van zorg.  Naast kwaliteit van zorg speelt de betaalbaarheid van de zorg een steeds grotere rol in het Nederlandse zorglandschap. Dit zorgt ervoor dat de gezondheidszorgsector onderhevig is aan veranderingen al dan niet gedreven door nieuwe wetgeving. 

10 06, 2014

Online module: CGR en interpretatie van de regelgeving

Publieksreclame maken voor een receptgeneesmiddel mag niet, dat weet wel bijna iedereen. Maar een arts meenemen naar een congres of een onderzoek sponsoren in een ziekenhuis? Hoe staat het daar eigenlijk mee? Wetgeving en de informatieverschaffing rondom geneesmiddelen, als medewerker van de geneesmiddelen industrie heb je er dagelijks mee te maken. Wat mag wel en wat mag niet. Na deze uitgebreide online training met casuïstiek uit de praktijk ontwikkel je een ethisch kader zodat je ethische beslissingen kunt nemen.